9 Mayıs 2014 Cuma

Merhaba.

Oyalanmalarımın en güzellerinden biriyle başlıyorum buraya yazmaya. Okulda öğrendiğim çatpat photoshop bilgileriyle amatör Manga (Japon çizgiromanı) çevirileri yapıp burada paylaşacağım. 

Bunlardan ilki meşhur Tokyo Marble Chocolate'ın çizerinden, 8 farklı kadının kısacık yalnızlık hikayelerinden oluşan Ohitorisama Monogatari, Türkçe'siyle "Yalnız Kadının Hikayesi". Toplam 8 hikaye, ortalama 20'şer sayfalık. Diğer mangalara göre oldukça kısa, ama doyurucu hikayeler. 


bu da kapağı



MYANIMELIST LİNKİ
MANGAUPDATES LİNKİ

İşin başındayken şöyle bir niyetimi anlatayım. Burada çeviri yapıp paylaşmaya niyetlendiğim serilerin hepsi aynı türden olacak: Josei. Özetle 18 yaş üstü bayanlara hitap eden tarzda mangalar, tabii benim de en sevdiklerim. İşin içine yaş sınırı girince farklı mevzular da giriyor gibi görünüyor ama işin aslı öyle değil. Yalnızca, belli yaşın üstündeki insanların hayat gaileleri farklılaştığı için ortaya çıkmış bir tarz olsa gerek. Kızlara hitap eden diğer tarzlar gibi içinde uçuşan kalpler, yıldızlanan gözler, şaşı bakışlar, notice me senpailer yok. Pek olmuyor diyeyim ya da, böyle anlatınca çok heyecansız kaldı sanki. 

Sıkılmak yok, anlatmam lazım, bir dakika. 

Das Vikipedi şöyle demiş:

JoseiVikipedi, özgür ansiklopediJosei manga (女性?, "kadın") ["bayanların çizgi romanları"] olarak da bilinir), genellikle kadınlar tarafından çizilen ve 18 yaş üstü genç ve yetişkin bayan izleyici/okuyucu kitlesini hedef alanmanga ve anime serisidir. Joseinin erkek karşılığı seinendir. Japonca josei kelimesi sadece "dişi" anlamına gelir ve cinselliğin doğrudan bir göstergesi değildir.
Hikayeler, Japonya'da yaşayan kadınların gündelik deneyimleri hakkında olmaya meyillidir. Aralarında liseyi konu alan birkaç manga bulunmasına rağmen çoğunluğu yetişkin kadınların hayatlarını anlatır. Tarz olarak genelde shōjonun çok daha sade ve gerçekçi versiyonudur; küçük ayrıntıları kaçırmaz ve çok büyük, parıltılı gözler çizilmez. Tanımlanan bu tarzın, dışında bulunan istisnalar vardır fakat joseiyi josei yapan bu kısmi demografiğin içerisindeki çizgi romanların bir dereceye kadarki biçimsel devamlılıklarıdır.

Son cümleyi ben de anlamadım, arkadaş sosyoloji dersinden çıktığı gibi yazdı herhalde. Neyse.

Genelde romantizmimiz eksik olmayacaksa da, bu seride kalp ısıtacak pek bir öge yok, varsa da az, çünkü yalnızlıktan bahsediyoruz. 

Çevirisi olan mangaya geri dönüyorum, bu Yalnız Kadının Hikayesi 'nin ilkinin kahramanı kadın bir kitapçıda çalışıyor. Yalnız yaşıyor. Arada kafa karışıklığı yaşıyor tabii her kadın gibi.

Yalnızlıktan hoşlanan veya hoşlanır hale gelen birisiyseniz, hoşunuza gidebilir. Gitmeyebilir de. Ben çevirip buraya koyacağım. İsteyen alır okuadsgfdasd. 

He belki bi de yorum gelirse mutlu olurum tabii, hiç denemedim. 

Sağlıcakla.

Yorum yazın

Yayınlara abone olun | Yorumlara abone olun

Oyalanan ne yav?

Bendeniz efendim. Dikkat dağınıklığı göbek adım, oyalanmak hayatımın bir parçası. İşte bu oyalanmalarım neticesinde başlayıp yarım bıraktıklarımın güncesini tutmak istedim.
Hoş geldiniz :)

ps: Yukardaki abla Honey&Clover'dan Hagu olur, çok severim zatını.

(bunu yazarken bile canım sıkıldı gideyim bir çay alayım)

Ne idüğüm burada belli.

Fotoğrafım
Hayat tarzım blögümün adı Çok severim anime mangayı

Feysbuk sayfamız

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © her türlü oyalanan - Black Rock Shooter - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan