21 Aralık 2014 Pazar

Uzun bir aradan sonra merhaba. Cumartesi gecesini Pazar'a bağlayan bu sabah köründe bir işe yarayayım dedim, faydalı bir post yazayım. Blog olduğu gibi duruyor malumunuz.

Yazın başından beri korkunç bir yoğunluğa girdim, canımı sıkan bir çok şey oldu. Yeni yeni kendime geliyorum. Wanoja 4'ü temizledim, yarın veya öbürsü gün de çevirip editleyip Batoto'ya ekleyebilirim umarım.

Havadisler böyle. Gelelim konumuza. Hızlı ve etkili torrent indirmeyi öğreniyoruz. 

Senelerce vaktim olmayıp araştırmaya üşendiğim bir konuydu bu SeedBox mevzusu. Bakabt'de 10lu 20li ratio kasmışlara hep bakar iç geçirirdim. 

Nyaa'dan anime indirirken günler geçer inmezdi. Çoğu animecinin yaşadığı sorunlar :)

Bilgisayarımı 3 gün 3 gece açık bıraktığımı bilirim torrent sitelerinde ratiom yükselsin diye. Meğer boşuna elektrik tüketmişim. Nihayetinde uğraşıp araştırdığımda aslında çok basit bir sistem olduğunu, ancak hiç bilmeyenine hitap eden basit bir açıklamasının bulunmadığını fark ettim. Soru sorduğum yerlerden cevap alamadım, dediklerinden bir şey anlamadım. En sonunda parayı basip içine girdiğimde aydım. Bu nedenle internetin kenarında köşesinde bulunsun diye bu ufak bilgilendirme yazısını yazayım diyorum. Umarım faydalı olur.

Başlayalım.

SeedBox, sizin internet üzerinden boş bilgisayar kiralayıp torrentleri indirdiğiniz bir yer. En basit bu şekilde açıklayabilirim. Size seçenek sunmak isterdim ama gerek yok, kendim kullandığımdan gideceğim.

Her şeyden evvel kendinize bir PayPal veya BitCoin hesabı edinin. İnternette PayPal'ın kendi sayfasından da ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Gayet güvenilir bir sistemdir ve bununla internetin her yerinde güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Şimdi tarayıcımıza seed.st yazıp enterlıyoruz. Karşımıza şöyle bir sayfa geliyor.




Evet sevimsiz bir sayfa, ama çok işimize yarayacak :) 
Haftalığı 2 dolar olup 100 gb alan sunan var, haftalığı 3 dolar olup 250 gb alan sunan var. Dilediğimize karar verip altındaki View Details kutusuna tıklıyoruz. Ben ilkini kullandım.


Evet bu da özellikleri. Aylık satın alınca daha ucuz oluyor gördüğünüz üzere. Haftalık veya aylık olanlarından birini seçip devam ediyoruz.



Şimdi sizden, bu kiralayacağınız SeedBox için bundan sonra kullanacağınız kullanıcı adı ile şifrenizi belirlemenizi istiyor. Yazıp next diyoruz. Paypal veya Bitcoin hesabı oluşturduysanız o butona tıklayıp devam ediyor ve ödemenizi yapıyorsunuz. O kısımları es geçiyorum. Ödemeniz gerçekleştikten sonra ise tekrar siteye giriyoruz ve üstte yer alan Login'e tıklıyoruz. Kullanıcı adınızı soracak sadece. Yazın. Devamında web sitesinin kendisine ait ayrı bir kutu halinde tekrar kullanıcı adı ile bu sefer şifreyi de soracak. Devam edelim. Karşımıza şöyle bir sayfa çıkıyor. (Sol taraftaki rakamlar sizde 0 olacak, benimki kullanımda olduğu için 40 küsür görünüyor.)


Gördüğünüz üzere anam babam bildiğimiz torrent programından farkı yok :)
Bundan sonra yapmanız gerekenler çok basit. Sol üstteki dünya simgesine tıklıyoruz.



Burada dilersek torrent dosyasının kendisini, dilersek kopyaladığımız url'sini girerek indirmeye başlıyoruz. Kendi bilgisayarımızda görmediğimiz hızlarla download ve upload yaptığımızı göreceksiniz :)

İndirdikten sonra şöyle görüntü oluşuyor:




Şimdi bizim yapmamız gereken, üst kısımda torrentlerin olduğu yerde istediğimiz torrenti seçip, alt kısımda ise Dosyalar'ı seçiyoruz. Eğer sayfanız İngilizce ise burası Files diye geçiyor. (Dil ayarını yukarıda ayarlar menüsünden değiştirebilirsiniz, hani evrensel ayarlar şekli olan butondan :) )
Sonra dosyalara sağ tıklayıp Get File'a tıklıyoruz ve dosya bilgisayarımıza inmeye başlıyor.

Fakat bunun da yapılmışı var! :D

Bir önceki paragrafta bahsettiğim yöntemi ftp'ye izin vermeyen bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Onun dışında bu verileri bilgisayara indirmenin kolay yolu var, o da Seed.St sitesinde belirtildiği üzere FileZilla Client denen ftp programını kullanmak.

Bu programı google'da aratıp bulduğunuz SourceForge.Net menşeili sitelerden indirmemeniz konusunda şiddetle uyarıyorum. Buradan indirdiğinizde bu site, programı kurarken sayısız malware'i de kurma zorunluluğunu yanında getiriyor. Lütfen dikkat. Sistem geri yükleme yapmadan kurtulamayacağınız malwarelerden bahsediyorum.

Onun yerine şuradan önceki versiyonlarından birini indirerek kurmanızı tavsiye ediyorum. 

Basit bir şekilde kurduk, karşımıza şöyle bir sayfa çıkacak.


Burada programın sol üst tarafındaki boşluklara verileri girmemiz gerekiyor.

Tekrar Seed.St'deki web torrent sayfamıza dönelim. Tarayıcı çubuğundaki adresi kopyalıyoruz.


Daha sonra FileZilla'ya kopyalıyoruz. Şu şekilde olacak. Hızlı bağlanın tuşuna bastığımızda bağlanmış olacağız.


Devamında klasik ftp programı mantığı. Sol taraf kendi bilgisayarımızdaki klasörler, sağ taraf ise site içeriği. Klasörlerin içine sürükleyip bırakarak Aktarım Kuyruğuna girmesini sağlıyorsunuz, devamında kendi kendine iniyor. Duruma göre resimli anlatım ekleyebilirim buraya ileride.

Umarım bu anlatım işinize yarar. Herhangi bir sorunda yorum bırakmaktan çekinmeyin.

En yakın zamanda manga çevirilerinde tekrar görüşmek üzere, mutlu pazarlar.


{ 2 yorum ... okuyun veya yeni yorum yazın. }

  1. Ben de bedava sanmıştım Oya hnm :(

    YanıtlaSil
  2. Bedava program ve oyun indirme siteniz. Mobil uygulamalar ve oyunlar, bilgisayar oyun ve programları internet sitemizde full indirilebilir.

    YanıtlaSil

Oyalanan ne yav?

Bendeniz efendim. Dikkat dağınıklığı göbek adım, oyalanmak hayatımın bir parçası. İşte bu oyalanmalarım neticesinde başlayıp yarım bıraktıklarımın güncesini tutmak istedim.
Hoş geldiniz :)

ps: Yukardaki abla Honey&Clover'dan Hagu olur, çok severim zatını.

(bunu yazarken bile canım sıkıldı gideyim bir çay alayım)

Ne idüğüm burada belli.

Fotoğrafım
Hayat tarzım blögümün adı Çok severim anime mangayı

Feysbuk sayfamız

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © her türlü oyalanan - Black Rock Shooter - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan