6 Mayıs 2015 Çarşamba



Selamlar.

Bunu yazmasam olmaz diyip bugüne dair iki satır karalamak istedim.

Grup Vitamin geri döndü. En sevmediğim şarkılarıyla da olsa bir şekilde geri döndü. Başka şarkı yok muydu diye düşünemedim bile. Rahmetlik dedemin gelesi gelecek neredeyse. Adamcağızı hortlatmasalardı iyiydi de, neyse.

Bugün 30'una merdiven dayayan ve üstünden zıplayıp 40'ına doğru yol alan her Türk insanı gibi, ben de bu haberle 90'ları andım. Nostaljiğim, mutluyum, hüzünlüyüm, huzurluyum. Karışığım. Tut ki karnım acıktı kedimi yedim lsdjaksdj 

Tanımayanlar için Grup Vitamin nasıl anlatılır? Ekşiye bakılabilir evet.
Heccav Şair Eşref'in mirasını 1990'lar Türkiye'sine taşıyan ve Türkçe rap'in en derindeki kazık temellerini atan adamlardır bunlar efendim. 

Kliplerinde ve şarkılarında o günün şartında eleştirilebilecek ne varsa eleştiren ve dalga geçen adamlardı. Bilhassa diğer şarkılar ve kliplerle geçtikleri dalgalar efsaneydi. (klipte çeşitli sanatçılardan yedikleri dayakların sebebi de bu :) Bugün de aynı tutumlarını devam ettirmişler, malzemeden kaçmamışlar.

Şimdi, kendilerini tanımadan ilk kez bu vidyoyu izlediyseniz vereceğiniz tepki "Bu ne yaa, kadayıf olmuş adamlar ne saçma bir şey yapmışlar?!" olacak. Normal. Bunu bu adamlar değil de başka birileri yapsaydı zaten biz de bu kadar sevinmeyecektik. 

Ancak bu adamlar bu saatten sonra kalkıp böyle bir albüm hazırladıysa, inanın bu da bizim nesli sevindirmek için. Yoksa bu krizde Vitamin tarzı müzik yapıp, iki komikli klip yaparak milyonlar satmak mümkün değil. 25 senelik müzisyenler kendileri, hepsini bizden iyi biliyorlar.

O yüzden, en saçma bulduğum şarkılarıyla da dönüş yapmış olsalar da kendilerini seviyorum. Önüme geleni dürtüp izletiyorum iki gündür. 

Son günlerdeki kişisel yoğunluk ve şakağımdan saplanan ağrının goygoyuyla sizi yormadan, vidyoları koyup gidiyorum. Geleceğim anacım.


2015






1995


90 küsürlü kardeşler, klipteki eleman tanıdık geldi mi?


Not: Eski klipte anlaşılmayan göndermeleri merak eden varsa yorumlarda sorsun lütfen, hep beraber cevaplarız. :) Sevgiler.



{ 10 yorum ... okuyun veya yeni yorum yazın. }

  1. Eski şarkılar daha iyiydi sanki yeni şarkılarda o tat yok iyi ki geri döndüler ^_^

    YanıtlaSil
  2. Yaşım yetişmiyor ama yazın sağolsun point genel kültür oldu :D özlettin kendini bende nerelerdesin diye mesaj atacaktım :D

    YanıtlaSil
  3. Ellere Var Da Bize Yoh Mi bir de Turkish Cowboylar şarkılarını hatırlıyorum hayal meyal :D Şimdi şarkılarını dinleyince sümüklü çocukluk anılarım döndü :D

    O değil de Ata Demirer ne kadar zayıfmış yavv :D Eski klipteki göndermeleri anlamadım ama yenisindekilere koptum özellikle Volkan Konak'a :D

    YanıtlaSil
  4. ahahahaha güzel haberler ya. eski kliptekilerin yarısını ancak anladım ama valla... bu arada mugiye katılıyorum, beni de çok şaşırttı ata demirer... hee bu arada yazın için sağol forever young!

    YanıtlaSil
  5. Foreveeeerrr nerelerdesinn tamını dı guuşiiyi özledik :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sedacım yeni bölümü batotoya yükledim hayrını gör :)


      hani öğrencilerin de final dönemi ya, manga okumaktan ders çalışamazlar falan diye bişi yapmadım dermişim :P (yalan, külliyen yalan)


      3 haftadır iş güç + anne evine gitme yoğunluğu + uğraştığım bi anime çevirisi vardı. o anime çevirisinin ilk bölümünü vermeden manga yapmaya da içim elvermedi :d bugünden itibaren toparlıcam inşallah.

      Sil
  6. Çok teşekkürler. Eline sağlık. Animeyede el atmışsın tek başına helal olsun :D Yoğunmuşsun bu aralar ben de bıraktı mı ne yaptı dedim :D

    YanıtlaSil
  7. o ilk albumdeki her sarki, satiri satirina ezberimde hala :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar eskiye yetişemedim sanırım ama çok iyi anlıyorum, akıldan kolay kolay çıkacak şarkılar değiller :D

      Sil
  8. Yeni şarkıları daha güzel ve jomik.Nurellada kapdum kjhgshsj :D

    YanıtlaSil

Oyalanan ne yav?

Bendeniz efendim. Dikkat dağınıklığı göbek adım, oyalanmak hayatımın bir parçası. İşte bu oyalanmalarım neticesinde başlayıp yarım bıraktıklarımın güncesini tutmak istedim.
Hoş geldiniz :)

ps: Yukardaki abla Honey&Clover'dan Hagu olur, çok severim zatını.

(bunu yazarken bile canım sıkıldı gideyim bir çay alayım)

Ne idüğüm burada belli.

Fotoğrafım
Hayat tarzım blögümün adı Çok severim anime mangayı

Feysbuk sayfamız

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © her türlü oyalanan - Black Rock Shooter - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan