26 Nisan 2015 Pazar

höööyttt ccc inu dede ccc


İlk bölümün ertesi günü hazırlayacağım dediğim ikinci bölüm hazır. Kusura bakmayın, dört günlük tatilin rehavetine kapıldım. Utanmadan anime izledim manga okudum falan. Buyrun bölüm burada.

İndirip okumak için tık.

Çevirmene "ibretlik çeviri kardeş" demek için tık.

Önceki yazıda mangayı tanıtacağım diye uğraştığımdan, bu işe nasıl kalkıştığımızı anlatamamıştım. Kendime de kişisel tarihimde not olması açısından anlatmak istiyorum.

Serinin çevirmeni Oramakomaburamako, yaklaşık 2 hafta önce Manga-tr.com'da bir duyuru açmıştı. Burada sevdiği serilerin çevirileri yaptığını, dileyenin çevirmenine ithaf vermek karşılığında bu çevirileri düzenleyerek yayınlayabileceğini belirtti. İlk çevirmeye başladığı seri ise malumunuz İnuyashiki idi.

Bu seriyi ben de uzun zamandır Batoto'da beğenerek okuyordum hatta çevirmeyi düşünüyordum. Ancak tarz olarak yapabilir miyim emin olamamıştım, oldukça ağır yerleri vardı. Elimdeki tek şeritlik webtoonları bile kağnı hızıyla verirken bunu yapamazdım. Bir de çevirmeye kalksam dikkat çekecek bir seri olacaktı ve insanları bekletmekten kanser edecektim. Bir korkum da çeviri kalitesini pek önemsemeyen bir grubunun bu seriyi alıp mahvetmesiydi. O yüzden bir türlü kalkışmamıştım, her zamanki gibi başka grup almasın diye içten içe dua ediyordum. (Story of Someone We Know ve Ore Monogatari için de hala dua ediyorum T__T) Ben kafamda bin dereden su getirirken gün oldu 12 Nisan 2015 :)

Tesadüfen o gün Orama'nın duyurusunu görünce içim bir op etti, atladım sitesine hemen çevirilerini okudum. Daha iyisi olamazdı! Aynı gün içinde verdim teklifimi, çünkü okuyanları biliyor bu seri kapanın elinde kalacağı bir manga. Orama da çevirilerini kullanmamı kabul etti sağ olsun. Ben hala kağnı hızındayım da, umarım en kısa zamanda kendisine de yetişeceğim. 

Şunu da belirteyim, okuduğunuz her bölüm size sunulmadan önce kendisinin de onayından geçiyor. İlgisini eksik etmediği ve sorularımı cevapladığı için kendisine minnettarım. Herhangi bir arkaplanı olmadan başlattığımız bu ortaklıkla seriye yakışır güzel bir çalışma ortaya koyacağımızı umuyorum.

Kendisi şu postunda sonraki başlayacağı serilerden de bahsetmiş. Okuyucularının ve bilhassa çeviri gruplarının göz atmasını tavsiye ediyorum. Böyle kaliteli çevirmen kolay kolay bulamazsınız, kaçırmayın. :)

Görüşmek üzere.

ps: okumadıysanız şimdiden resimdeki trolleme için kusura bakmayın :P


{ 8 yorum ... okuyun veya yeni yorum yazın. }

  1. Inu dan açıkçası siz bahsedene kadar hiç haberim yoktu. 2 bölümü de hızla bitirdim. Baya iyi bir seri cidden. Yine güzel bir seriye el atmışsın. Ellerinize sağlık ikinizin de. Kolay gelsiiinnn.

    YanıtlaSil
  2. Story of Someone We Know'da edit'e/clean'e yardım edebilirim sınavlarım bitince, öylesi tatlış bir seriyi güzel bir çeviriyle okumak isterim doğrusu. Ama Ore her an kapılabilir malum animesi başladı ya gerçi İngilizce'ye çeviren grup ölmüş olabilir geride bayağı çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böhühühühühühühü
      story of'un editi için günlerce font peşinde koşmuştum onu vermeeeem vermeem (yani başka gruba) (alan olursa ben de çeviririm banane) (bananebananebananebananeeeeeee) tamam mugichan, senin sınavların bitsin editini sana veririm fontların hazır ^_^ seninle de ortak proje yapmış oluruz zevkli oluyo ^_^

      Sil
    2. tamam ama bitmek bilmez sorularımla rahatsız edebilirim beceriksizliğimle projene kan doğramak istemem :D bu arada bloga yazıyorum tanıtımını ama alta senin çevireceğini belirtim de çalınmasın proje ^_^

      Sil
    3. Hadi ya tanıtım mı yazıyordun? Çalan olursa da sağlık olsun napalım :) Aslında hazır sen tanıtım yapmışken editi yarım kalmış ilk bölümü bu akşam halletsem, seninle ikinci bölümden sonra devam ederiz olur mu Mugi-chan? ^^ Hem referans verebileceğim bir örnek olur sana da. Yok ya aşkolsun niye kan doğrayasın maksat eğlenmek :)

      Sil
    4. Olur ya sen nasıl istersen zaten projenin asıl sahibi sensin ben sırf hem yardım olsun hem de çok sevdiğim bu seriye katkım olsun diyerek teklif ettim ^^

      Sil
  3. Eline sağlık devamını bekliyorum merakla.

    YanıtlaSil
  4. 2. bölümden sonraki bölümler gelmicek mi tamam hani oyalanan mangada bu kadarda olmaz ki :) devamını bekliyorum şimdiden kolay gelsin:)

    YanıtlaSil

Oyalanan ne yav?

Bendeniz efendim. Dikkat dağınıklığı göbek adım, oyalanmak hayatımın bir parçası. İşte bu oyalanmalarım neticesinde başlayıp yarım bıraktıklarımın güncesini tutmak istedim.
Hoş geldiniz :)

ps: Yukardaki abla Honey&Clover'dan Hagu olur, çok severim zatını.

(bunu yazarken bile canım sıkıldı gideyim bir çay alayım)

Ne idüğüm burada belli.

Fotoğrafım
Hayat tarzım blögümün adı Çok severim anime mangayı

Feysbuk sayfamız

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © her türlü oyalanan - Black Rock Shooter - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan