31 Ocak 2016 Pazar



Özetle;




< kıvırma mod on >

Yeaaa ben zaten hepsini yapacağım dememiştim ki, elimden geleni yapacağım, amaç kendimi zorlamak demiştim zart zurt...

<kıvırma mod off>

Tamamlayabilseydim her gün ne yaptığımı ayrı ayrı yazacaktım lakin sonuç istediğim gibi olmayınca toplu yazıp geçeceğim.

Şuradan da görülebileceği üzere: https://trello.com/b/pDoF082T/manga-challenge

Neler yaptığımın listesi:

TEMİZLEME 

5 bölüm Kyou Kara Ore Wa (250-254) - yanlış anlaşılmasın, bunu sadece temizlemekle yükümlüyüm
3 bölüm Cousin (3-4-5)
3 bölüm Story of someone We Know (5-6-7)
3 bölüm Cherry Boy That Girl (4-5-6)
6 bölüm Mosspaca Advertising Department (13-18)
2 bölüm Blade Note (4-5)

ÇEVİRİ:

3 bölüm Cousin (3-4-5)
1 bölüm Futari No Renai Shoka (5.1)
2 bölüm Fluttering Feelings (5-6)
1 bölüm Story of Someone We Know (5)

EDİT yani DÜZENLEME

2 bölüm Blade Note (4-5)
2 bölüm Cousin (3-4)

yarısına kadar yapabildiklerim de var ama onları yazmayacağım.

Peki, yetiştiremediklerim neler?

ÇEVİRİ

2 bölüm Futari No Renai Shoka (5.2 ve 6)
2 bölüm Story of Someone We Know (6-7)
6 bölüm Mosspaca (13-18)

EDİT yani DÜZENLEME

1 bölüm Cousin (5)
3 bölüm Story of Someone We Know (5-6-7)
3 bölüm Cherry Boy That Girl (4-5-6)
6 bölüm Mosspaca (13-18)

Kalanlar az gibi gözükse de işi bilenler anlamıştır, aslında benim bir haftalık daha işim var. Why? Because "edit". Evet.

Bu hafta editiyle temizliğiyle okunabilir hale getirebildiklerim sadece 2 bölüm Blade Note ve 2 bölüm Cousin. O kadar. 

Lagalugayı geçeyim, maddelerle durumumu özetleyeyim.

- Her zamanki gibi oyalanmayı şiar edinen Forever kişisi, editten kaçmak için sil babam sil çevirmediği, etmediği bütün bölümleri silmeye dadanmış, sonrasında dımdızlak kalmıştır.

- Ortak projelerde "elalem" faktörü bulunduğundan, yalnız Mugi pek de yabancı olmadığından ve nazımız geçtiğinden ötürü, Cherry Boy hariç diğer ortak proje yaptığım grupların hepsine birer ikişer bölüm göndermişiz.

- Cousin'in iki editi hariç diğer hepsini ilk 4 günde yaptım. Neymiş, "Aa hafta sonu geliyor, çok vaktim var, rahat rahat yaparım yea" dememek gerekiyormuş. Asıl iş dar vakitlerde görülüyormuş.

- Mugi'yle yaptığımız ve bendeki webtoonların rawlarının artık dışarıya kapandığını ve paralı olduğunu öğrendim, bayağı uzun bir süre buna çözüm aramakla vakit kaybettim. Oysa onla uğraşana kadar belki bir bölüm Cherry Boy editi bitirebilirdim.

- Hesaba katmadığım özel hayat durumları vardı, zaten illa bir şey çıkar. Çıkmasa şaşardık değil mi? 

- Ve zamanımı daha iyi ayarlama konusunda düşündüğüm bir kaç şey var. Bende kalsın.


Benim buradan çıkardığım ders, hobi olarak yaptığım için pek de istediğim kadar ciddiye alamadığım bu manga işini hala yeterince ciddiyetle yapamayıp, vakit ayarlamakla uğraşmadığımdır. Buna bir çözüm bulmam gerektiğini düşünüyorum. 

Bunun için de baştan heeeer şeyi temizlemeye dadanıp editi ertelememem lazım. "Bir işi bitirmeden diğerine başlama"malıyım. (İşte en iyi uyguladığım şeydir bu, burada niye beceremiyorum bilmiyorum. Belki iş korkunç bir şey olduğundandır.)

Velhasıl, sevgili Roromiya'ya da dediğim gibi, bunu saymıyorum arkadaşlar. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali Bu challenge'larımızdan öğrendiklerimizi değerlendirerek en yakın zamanda yenisini de yapmalıyız diyorum. 

Bu challenge'da beni Trello'da yalnız bırakmayan Bubblepunk, Karolin Çağlı ve Roromiya'ya özellikle teşekkür etmeyi kendime borç bilir, utanç köşeme çekilirim.



Görüşmek üzere.

{ 13 yorum ... okuyun veya yeni yorum yazın. }

  1. Şimdi ben edit yapmayı bilmediğim için midir nedir, bana hep çok zor bir iş olarak görünmüştür. Zira çok emek isteyen bir iş olduğunu duymuştum ve buna rağmen; yapmış olduğun temizleme, çeviri ve 4 koca bölüm editi hiç de küçümsenmemeli. Ellerine, kollarına, yüreğine sağlık valla. Hepsini yapsan bu kadar sevinmezdim herhalde (Elbette benim de yapamamış olmamın hiçbir alakası yok bunda). Ayrıca azmine ve istikrarına hayran kaldım. Böyle bir haftalık işler beni çok süründürüyor ve erteleme iç güdüsü peşimi bırakmıyor ama senin azim ve istikrarın beni bile şevklendirdi. Ellerin dert görmesin diyerekten son bir kere daha tebrik ediyorum seni. Bu çelınc işini kaptın sen! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rorocum aslında edit zor değil, ama çok vakit alıyor. (Aslında bu "vakit alıyor" lafı sizin Worless için geçerli değil mesela, çarşamba akşamı yolladığım 2 Fluttering bölümü cumartesi güncele çıkmıştı, çok güzel de yapıyor buna rağmen nasıl bir hızdır aklım dimağım 404 veriyor) Çeviri gibi kafa yormadan eele dümdük saatlerce yapabilirsin yani ama işte sabır lazım. O sabır olmayınca da erteleyip duruyorsun işte. Hadi sen gençsin de bende niye o sabır hala yok bilemiyorum.

      Senin de çeviri yapan tazecik beyin hücrelerin dert görmesin. Yapalım gene bu challenge'ı, dediğim gibi bunu saymıyorum :D

      Sil
  2. Verdiğin bölümler için çok teşekkürler Forever. Diğerlerini de yetiştirirsin umarım. Mosspaca bekleyeni unutma :) kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Sedda hoşgeldiiin ben de teşekkür ederim yorum için :) senin için 20ye kadar getircem mosspacayı bu hafta

      Sil
  3. Daum Webtoon'un Young'a attığı kazığı da unutmayalım. Rawları kapatcak zamanı buldu yani tam da. Kore kimliği gerekiyormuş bir de görebilmek için gören de sanır Kuzey Kore bunların webtoonlarıyla ilgili ondan bu kadar tedbir te allam ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daumda bide online oyun oynayanlar varmış, parasını vermişler zamanında. Bu sistem gelince mevcut üyelerden de doğrulama istenmiş, yapamayanların hesabını silmiş vicdansızlar. foşik kore

      Sil
  4. Ay adım geçtii.. Sayın oyalanan bu bloğa girdikçe umutlarım baltalanıyor, çok pardon ama durum bu. Olgunlaştıkça maymun iştah geçer demişlerdi bize.. Ama çok yönlü ve esnek kafalarda dağınık olur sanıyorum -iltifat ve ego tatmini, doğru-.
    Emeğine sağlık demek istiyorum, sonuç düşündüğün gibi kötü değil.. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin ol dostum, amaç sadece eğlenmek. Bundan 5 sene sonra hatırlayacağımdan bile emin olmadığım şeylerle ego tatmin etmeye ihtiyaç duymam için en az on yaş daha genç olmam lazım. Neyi umut ediyordun da baltalandı bilemiyorum ama sanal şeyslere çok da umut bağlamamak gerekiyor bence. Bi harddisk yanmasına bakar her şey.

      Sil
    2. Hayır, umuttan kastım böyle beş on projeye aynı anda dalmayı bırakabilmekti, onu demek istedim. İstikrarsızlık yaratıyor kimi zaman.

      Sil
  5. Valla o kadar takmıyorum. En basitinden 30 bölümlük Cousin mangasının bitmesini 5 sene bekledim :) seri alıp uzatan ne ilkim ne de son. Kalırsa da kısmet. İngilizce öğrenirsin olur biter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de onu deneyeyim madem.. Kolay gelsin sayın oyalanan.. (:

      Sil
  6. İki gün önce Penguş güzel mi güzel -yalan- bir yorum yapar lakin evren bir güzel oyun oynayıp Penguş'un o güzelim yorumunu yok eder T.T
    Neyse bugün fazla uzatmıcam :D inş
    Öncelikle hepsi için çoook teşekkürler, o kadar şeyi dört günde yapman *-* önünüzde şapka çıkartıyorum Forever Young-san
    listeye şöyle bi tekrar tekrar bakıp durunca webtoonların editi gözümde uçuştu böyle hülyalı hülyalı :/ kolay gele ^^
    Tekrardan ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloggerda yorum kaybolması benim de başıma gelmiş bi durum seni çok iyi anlıyorum ;__; sağ ol canım teşekkürler desteğin için ^^

      Sil

Oyalanan ne yav?

Bendeniz efendim. Dikkat dağınıklığı göbek adım, oyalanmak hayatımın bir parçası. İşte bu oyalanmalarım neticesinde başlayıp yarım bıraktıklarımın güncesini tutmak istedim.
Hoş geldiniz :)

ps: Yukardaki abla Honey&Clover'dan Hagu olur, çok severim zatını.

(bunu yazarken bile canım sıkıldı gideyim bir çay alayım)

Ne idüğüm burada belli.

Fotoğrafım
Hayat tarzım blögümün adı Çok severim anime mangayı

Feysbuk sayfamız

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © her türlü oyalanan - Black Rock Shooter - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan