30 Mart 2015 Pazartesi






Ben Ore Monogatari'yi çeviriyordum ya.

Perşembe akşamı Manga-tr chatbox'unda muhabbet ederken biri Çinli bir abinin çizdiği komedi webtoonu 19 Days'i önerdi, sonra aynı çizerin manhuası (Çin mangası işte) Mosspaca'yı. Oturdum okudum, ikisi de süperdi.

Mosspaca'yı çizen iki kişi vardı, diğer Çinli kimmiş bakayım dedim. Tamen De Gushi'yi buldum.

Ve devamında, Cuma günü boyunca içseslerim karşılıklı muhabbete doymadı:

- Bu var ya, kolay çevrilir. 
- Bakayım, Türkçe çeviren de yok. İyiymiş.
- Hmm. 19 Days kadar belaltı da değil. İyi ya.
- Oremon çeviriyodum yarım kaldı ama.
- Vicdansızlar OreMon'a 105 sayfa chapter yapmış, ben bıkmayayım da kimler bıksın yahu.
- Hem bu webtoonlarda clone stamp şeysi de olmuyo, boyayıveriyosun geçiyo.
- E yani.
- Baksam mı bi.
- E fotoşopta da açtım baktım fena değil. (Nasıl fena olabilirse...)
- İyi ya temizleyiverdim hemen.
- Çay molasına çıkmıyım, iki dakkada çevirisini yapıyım.
- Hmm sayfaları silerken üstüne çevirileri de yapıştırıveriyim ya. 
- Clone yok nasılsa. I hate clone. Hırr
- Oluyo sanki.
- 13 sayfa bişi be, diğerleri art zaten.
- Hmm ehehe şuraya şöyle diyim komik oldu ehehehe
- Ne gülüyon la kendi kendine. 
- Evde de yalnızım zaten tövbest tövbest

Gözümü açtığımda böylece yarım günde Tamen De Gushi'nin ilk bölümü bitmişti canlar. Gece vakti Batoto'ya yükliyiverdim, Manga-tr zaten açıktı oraya da atıverdim. Chatte "modlar onaylasanızaaööö" yaptım, ordan geçen CloudT sağolsun bastı onayı.

Eee. Ore Monogatari çevirirken başka şey çevirerek oyalanmış oldum, aferin bana. Oyalanmanın yeni yeni çeşitlerini geliştiriyorum her gün.

Dün akşam da aynı şey oldu.

- Ya sonraki bölüm tek strip zaten.
- Belki bekleyen vardır yazık yaa. (Bak bak nasıl başkasına yıkıyorum.)
- Ya ben şey. Yapıyım beh.

Dedim ve bir sonrakini de dün akşam yaptım. Aferin bana. OReMon kenarda ezik büzük bakıyor bana hala.

...

Bu kadar geyik yaptım, kendisinden bahsedeyim.

Bu Tamen De Gushi, komedi ağırlıklı Shoujo Ai türünde, Çinli dostumuz Tan Jiu'nun yazıp çizdiği bir webtoon. Hikayemizin Türkçe adı "Kızlar Masalı" oldu. Evet, Shoujo Ai dememden anlayacağınız üzere iki genç kızın aşkı hakkında bir hikaye.

Karakterler San Jing ve Qiu Tong yanyana liselerde okuyan iki genç kız. Okul çıkışı durakta beklerken rastlaşıyorlar genelde. San Jing iri yapılı ve hareketleri bir kıza göre kaba olan ancak okulunda feci popüler bir kız, market girişinde karşılaştığı Qiu Tong'a fena tutuluyor. Öyle ki yanına gidip tek kelime edemiyor, deyim yerindeyse kal geliyor. Qi Fang isimli third wheel yani üçüncü teker abimiz de epey sempatik.

Anlatım konusunda iyi değilim, sıkıcı anlattım gibi geldi.
Siz okuyun siz karar verin. :)

Batoto'dan online okumak için aşağıdan tıkınız. 
İlk Bölüm (1-13)    İkinci Bölüm (14)


Manga-tr'den online okumak için de şu aşağıdan tıkınız. (Yerli malını destekleyelim buradan okuyalım. Hatta arada chatbox'a da gelin muhabbet ederiz.)

İlk Bölüm (1-13)    İkinci Bölüm (14)


Çevirisini referans olarak kullandığım Yaoi-Blcd grubu, çizerin weibo isimli twitter benzeri blog sitesinde her ayrı ayrı yayınladığı resmi tek bölüm olarak kabul etmiş ve o yüzden bu ilk hikayeyi 1-13 bölüm olarak yayınlamıştı. Ben de aynı şekilde devam ettirdim. Bu ilk bölüm (1-13) olayı burdan geliyor

Shoujo Ai tarzına mesafeliyseniz dahi sırf komedisi için bu seriyi şidddetle tavsiye ediyorum, ki benim başlama sebebim de buydu. Umarım birileri Old Xian'ın 9gaglere bile konu olmuş 19 Days isimli şaheserini de Türkçe'ye kazandırır. (Heterophobia'ya istek yollayan okuyucular olduğunu haber aldım.) Belki devamında da bu iki çizerin ortak çalışması olan ve kendi hayatlarını yine komedi ağırlıklı anlattıkları Mosspaca'yı ortak bir proje yaparız. Bu Çinli abiler çok komikmiş yahu. Bilmem kaç bin yıl önce niye savaşmışız ki biz bu adamlarla? :P

( Edit: Bu yazıyı yazdıktan sonra Hp'nin sitesine bir baktım, meğer çevirmişler bile! Hem de 94 bölümü birden. Tık. )


Bunların dışında, seriyi okumak için indirmek isteyen olur mu bilmiyorum, yine de link koyacağım. 

Yalnız bu webtoon sayfaları ince uzun olduğu için normal resim görüntüleyicileriyle okuması zor oluyor. Size tavsiyem, gerek webtoon gerek diğer tüm mangalarınız için Cdisplayex isimli programı kullanmanız. İndirdiğiniz zip veya rar dosyasını klasöre açmadan direkt programın içine attığınız vakit rahat rahat okuyabiliyorsunuz. Webtoonları da kendiliğinden genişleterek görüntülüyor. Ücretsiz indirmek için şuraya tıkınız.

Tamen De Gushi indirip okumak için linkler: İlk Bölüm (1-13) İkinci Bölüm (14)

Evvelden kullandığım Mediafire'ı hangi gerekçeyle ülkeye engellediler bilmiyorum, engelleyenler inandıkları neyse ondan bulsunlar. Artık depolamak için mega.co.nz kullanacağım. İlk kez kullanıyorum, sorun olursa yazın lütfen.

Görüşmek üzere. 

{ 9 yorum ... okuyun veya yeni yorum yazın. }

  1. Tamen de gushiyi çevirdiğin için, ayrıca okuma programını paylaştığın, indirme linkleri verdiğin ve bu kadar samimi bir yazı yazdığın için çook teşekkürler :) bende bu manualara bayılıyordum hf ve sen sayesinde türkçe okuyabiliyoruz ellerine sağlık gerçekten çok teşekkürler :) bu arada mosspacayıda çevirmeyi düşünür müsün acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektriksiz geçen koca gecenin sabahında, soğuktan burnumu çeke çeke işe giderken şarjı %14'lere düşmüş telefonumda okudum bu yorumunu Sedda. Bu talihsizlik içinde beni mutlu ettiğin için teşekkür ederim. T___T

      Mosspaca gerçekten çok eğlenceli bir seri. İlk okurken farketmemiştim, ikinci kez okurken bölümlerin başında "aa bunu Tan Jiu çizmiş", "aa bu sefer Old Xian çizmiş" diye diye ilerlemiştim. :)

      Mosspaca'yı çevirmeyi düşünüyorum evet. Yalnız şöyle bir şey de var, Hp gibi büyük gruplar gördüğün üzere adeta bir esneme rahatlığıyla 94 bölüm çeviriyi lönnnk diye masaya çıkarıp koyuveriyorlar. Bense 2 bölümü burda davulla zurnayla kutluyorum. :D Eğer ben başlayana kadar başka grup vermemiş olursa niyetim var diyeyim. Yorum için tekrar teşekkürler, yalnız bırakmayın beni burda. :)

      Sil
  2. O iki bölümü biz de davulla zurnayla kutluyoruz :D yine 3 bölüm vermişsin teşekkürler, ayrıca gece gece kahkaha attırdığın için de :D mosspacaya niyetin olmasına da çok sevindim bekliyoruz haberin olsun :) başkalarını bilmemde ben sıkı takipçinim yalnız bırakmam artık :)) kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  3. YooDostumYoo3 Nisan 2015 18:31

    Yukarıda ki arkadaşın yorumlarına kelimesi kelimesine katılıyorum. Arada bir böyle seriler keşfedince komedi açlığımı seriyi tekrar tekrar okuyarak gideriyorum. Emeğiniz için çoookk teşekkürler, devam bölümlerini beklediğimizi bilinn.. ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. :)
      her gün yeni bölümü manga-tr, batoto'dan ve şurdan
      https://mega.co.nz/#F!xh022JSK!0dWkYpgvhchQVxDPEIqfZg
      indirip okuyabilirsiniz, hepsini aynı anda güncel tutmaya çalışıyorum.

      Sil
    2. hmm demek hikayesi buymus "dedim" emegine saglik

      Sil
  4. günceline yetişmene az kaldı. ben ingilizce takip ediyordum bir baktım, türkçeye çeviren biri varmış. nasıl sevindim anlatamam. ellerine sağlık. tan jui ve old xian bu ikilinin işlerine bayılıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle oku :) iki sıçrayışta güncele gelmeyi planlıyorum beklemede kal :D

      Sil

Oyalanan ne yav?

Bendeniz efendim. Dikkat dağınıklığı göbek adım, oyalanmak hayatımın bir parçası. İşte bu oyalanmalarım neticesinde başlayıp yarım bıraktıklarımın güncesini tutmak istedim.
Hoş geldiniz :)

ps: Yukardaki abla Honey&Clover'dan Hagu olur, çok severim zatını.

(bunu yazarken bile canım sıkıldı gideyim bir çay alayım)

Ne idüğüm burada belli.

Fotoğrafım
Hayat tarzım blögümün adı Çok severim anime mangayı

Feysbuk sayfamız

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © her türlü oyalanan - Black Rock Shooter - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan